Handcasting

 

 

 

 

 

Vanaf 2015 ben ik al bezig met het maken van Handbeelden en heb er inmiddels al honderden mogen maken. Stuk voor stuk met hun eigen Verhaal…

Het laten maken van een Handcasting is en blijft ontzettend Bijzonder om te mogen doen, omdat we de Band tussen jou en jouw dierbare (-n ) in een blijvende vorm vast leggen. Er zijn natuurlijk diverse redenen waarom je een Handbeeld zou willen hebben. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een Geboorte, een Huwelijk, Verjaardag of een Jubileum. Maar ook bij Ziekte of het nemen van Afscheid …

Elk Handbeeld is daarom Uniek en wordt geheel naar jouw persoonlijke wensen afgewerkt. Je hebt keuze uit meer dan 20 verschillende kleuringen en kunt kiezen uit diverse soorten hout of natuursteen t.b.v. de Sokkel.  De kleuringen voor de Beelden worden door ons zelf gemengd en ook de Sokkels maken wij zelf, waardoor deze altijd perfect aansluiten bij het Beeld en jouw wensen. De Beelden worden daarbij ook allemaal met de hand geschilderd, dus zijn ze van A tot Z handwerk!

Voor het maken van de afdruk, bent u welkom in mijn Atelier, maar indien er niet of moeilijk gereisd kan worden, verzorg ik ook Castings op Locatie. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via het contactformulier op deze pagina. Indien er spoed van belang is, adviseer ik altijd om telefonisch contact op te nemen voor een snellere reply.

Geen Beeld is gelijk en daarom variëren de prijzen aan de hand van leeftijd, het aantal personen én de keuze van afwerking. Voor een goede Prijsindicatie mag u altijd contact opnemen met mij!

 

 

 

1

De Afspraak

Voor de Afspraak stuur ik je alle info door die je moet weten. Zo kun je jezelf goed voorbereiden en weet je wat er komen gaat.
Je bent welkom in mijn Atelier óf indien noodzakelijk bezoek ik jou op locatie.
Tijdens de Afspraak bespreken we de keuze van afwerking en welke Pose je graag zou willen.

Samen nemen we alle tijd om te kijken wat het beste aansluit bij jouw wensen en zo komen we altijd tot een Uniek en bovenal Persoonlijke vormgeving!

2

De Handcasting

Het maken van de Mal is erg Bijzonder om te doen. Als we hebben besloten welke Pose het gaat worden, zal ik het materiaal klaar gaan maken en in de juiste emmer gieten.

Nu mogen de handen erin zakken en mag je een paar minuutjes stil staan of zitten in deze houding. De Gel is lauwwarm en voelt prettig aan. En wanneer deze is uitgehard halen we ze er langzaam weer uit.

De Mal van de Handen is nu gemaakt en is klaar om ingegoten te worden.

3

De Afwerking

De Mal giet ik in met een hoogwaardige Acrylhars. Deze geeft de details extra goed weer en is veel harder en duurzamer dan Gips.

Wanneer het Beeld helemaal uitgehard en gedroogd is, wordt het Beeld schoongemaakt en alle imperfecties bijgewerkt.

Als dit gedaan is, zal ik beginnen met de kleuring. Dit zijn zo’n 4 tot 6 laagjes verf, die met de hand worden opgebracht voor het mooiste resultaat!

Het geschilderde Beeld wordt dan als laatste op een Sokkel geplaatst welke speciaal voor jouw beeld is gemaakt.

4

De Onthulling

Wanneer het Beeld klaar is, ben je welkom in mijn Atelier voor de Onthulling van jouw Persoonlijke Kunstwerk.

Een Spannend, Leuk en soms ook zeker een Emotioneel moment.

Met een lach en soms een traan mag ik steeds weer de bewonderende, eerste reacties zien.

En dat raakt me telkens weer…

Interesse in een Handcasting?

Vul het contactformulier in op deze Pagina en stel gerust jouw vragen ?

Bij dringende vragen of Spoedopdrachten kun je het beste even Bellen!

Cadeaukaart!

Super om te geven én natuurlijk om te krijgen. Een Wen’s Body Art Cadeaukaart is verkrijgbaar in elke gewenst bedrag en kan worden Opgehaald of Verzonden.