Bodycasting

Met een Bodycasting laat je een tastbare herinnering van een waardevol moment in jouw leven vastleggen.

Je kunt hierbij denken aan een mooi, gedetailleerd Beeld van jouw zwangere buik of jouw torso wanneer u bijvoorbeeld heel hard aan uw lichaam heeft gewerkt.
Maar Bodycasting kan ook veel voor je betekenen  wanneer jouw lichaam gaat veranderen vanwege een Borstoperatie en je jouw lichaam wilt laten vastleggen zoals het nu is…
Wat de reden ook is, de mogelijkheden zijn eindeloos en aan de hand van jouw ideeën, creëer ik een prachtig verfijnd beeld!
In mijn atelier maak ik een mal op uw lichaam, welke ik later in ga gieten en opbouwen tot een sterk en hoogwaardig beeld.
Ik werk enkel met hoogwaardige, huid- en milieuvriendelijke materialen.
Zo zijn mijn beelden gemaakt van een speciale fijne Acrylhars en bouw ik ze op met Glasweefsel, zodat zij (in tegenstelling tot een goedkoper materiaal zoals gips) zeer stoot en krasvast zijn.
Het materiaal is zo fijn van structuur dat zelfs de kleinste details van de huid laat zien. Natuurlijk kunnen er, indien gewenst, ook kleine oneffenheden in het beeld worden geretoucheerd of verzacht.
Als eindafwerking kan je kiezen uit verschillende kleuringen voor het beeld. Houd je van brons, oud-zilver of gaat de voorkeur uit naar een mat-witte afwerking? Alles is mogelijk!
Daarnaast heb je nog de keuze in bevestiging. Wilt je het beeld ophangen aan de muur, ingelijst hebben of liever op een sokkel geplaatst? Samen bekijken we wat het beste bij jouw Beeld past.
Heb je interesse in een persoonlijk, Bodycasting Kunstwerk ? Of ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact met mij op!

 

1

De Afspraak

Voor de Afspraak stuur ik je alle info door die je moet weten. Zo kun je jezelf goed voorbereiden en weet je wat er komen gaat.

Je bent welkom in mijn Atelier óf indien noodzakelijk bezoek ik jou op locatie.

Tijdens de Afspraak bespreken we de keuze van afwerking en welk model van Bodycasting je graag zou willen.

2

De Bodycasting

Het maken van een Bodycasting is een mooi, maar ook en bewerkelijk proces.

Nadat we hebben besloten welke Pose het beste aansluit bij jouw wensen, zal ik je in een zo comfortabel mogelijke manier plaats laten nemen. Het maken van de Mal zal ongeveer zo’n 15min. duren. Hierbij werk ik in een aantal laagjes van diverse materialen, totdat de mal uitgehard is en voorzichtig van het lichaam afgenomen mag worden.

De Mal van jouw lichaam, met al haar Details, is nu gemaakt en jouw vorm kan wordenVereeuwigd !

3

De Afwerking

De Mal giet ik in met een hoogwaardige Acrylhars en daarbij gebruik ik nog een aantal andere materialen om een supersterk, maar hanteerbaar Beeld te creëren

Wanneer het Beeld helemaal uitgehard en gedroogd is, wordt het Beeld uitgepakt, schoongemaakt, geshaped en alle imperfecties bijgewerkt.

Als dit gedaan is, zal ik beginnen met de kleuring. Dit zijn zo’n 4 tot 6 laagjes verf, die met de hand worden opgebracht voor het mooiste resultaat!

Het geschilderde Beeld wordt dan als laatste ingelijst, of bijvoorbeeld op een Sokkel geplaatst welke speciaal voor jouw beeld is gemaakt. 

 

4

De Onthulling

Wanneer het Beeld klaar is, ben je welkom in mijn Atelier voor de Onthulling van jouw Persoonlijke Kunstwerk.

Een Spannend, Leuk en soms ook zeker een Emotioneel moment.

Met een lach en soms een traan mag ik steeds weer de bewonderende, eerste reacties zien.

En dat raakt me telkens weer…

Interesse in bodycasting?

Vul het contactformulier in op deze Pagina en stel gerust jouw vragen ?

Bij dringende vragen of Spoedopdrachten kun je het beste even Bellen!

Cadeaukaart!

Super om te geven én natuurlijk om te krijgen. Een Wen’s Body Art Cadeaukaart is verkrijgbaar in elke gewenst bedrag en kan worden Opgehaald of Verzonden.